Schimbări

schimbare

Schimbari

Inevitabil, se produc.

Schimbările de cele mai multe ori sunt programate să apară atunci când nu prea le cauți. Când le cauți se numesc rezultate scontate. Și atunci când apar aceste schimbări, un prea suntem pregătiți să le lăsăm să pătrundă ușor în intimitatea noastră. O vor face cu sau fără voia noastră, pentru că asta e datoria lor, dar ne va lua timp să ne acomodăm noii situații.

De ce? De ce nu lăsăm schimbarea să își instaleze frumos pătuțul și cearșafurile în existența noastră? Păi…pentru că orice schimbare atrage după sine o re-acomodare la noile circumstanțe. Când deja se instalează confortabil suntem obligați să începem curățenia, să începem să ștergem praful, murdăria și inutilul, să aruncăm obiectele, apucăturile, ticurile, dar mai ales dependențele și rătăcirile de moment.

Și nu prea ne place să conștientizăm pașii curățeniei ce trebuie făcute, să vedem pe unde s-a așternut praful și pânzele de păienjeni, pe unde s-au produs fisuri ce trebuie reparate, să rupem confortabilul și rutina pentru a lăsa necunoscutul să se instaleze la rang de dominator. Pentru că da, orice schimbare domină tot ceea ce deja există și tot ce deja este controlat. Și trebuie sa punem toate rotițele și mecanismele percepției noastre pentru a o putea digera. Și digestia unui nou intrus în ”alimentația” noastră este destul de greoaie. Niciodată nu digerăm la fel aceeași situație.

Mereu găsim câte ceva de complicat, mereu adăugăm un pic de dramatism, un pic de scepticism, puțină neîncredere și mai ales multă respingere. O tratăm ca pe o boală contagioasă, o refuzăm în încercarea noastră de a ne ține strâns, în lanțuri, de situația de dinainte, cea cunoscută, confortabilă, chiar dacă nu e cea mai bună, dar e știută și domesticită și e ceea ce contează.

Dar cu toate astea se încăpățânează și reușește să își facă loc cu coatele în așternuturile pe care și le-a pregătit încă din primul moment când și-a anunțat venirea. Nu o interesează că nu e bine primită, nu o deranjează că e criticată, că e urâtă, că provoacă neliniște și dezechilibru. Nici măcar nu e conștientă de sentimentele pe care le stârnește și pe care le provoacă pe terenul pe care intră. Sau da, dar pare impasibilă și insensibilă la plânsetele și văicărelile celui pe care îl are pe lista de așteptare.

Se ambiționează să își instaleze schimbul și atât. Apoi dispare. Pentru că și-a îndeplinit rolul.

Lasă un răspuns