Când Morfeu nu vrea să vină pe la tine

Se poate întâmpla, uneori mai des, alteori doar din când în când, ca Morfeu să își nege apariția lui nocturnă, iar tu să petreci una din nopțile tale cele mai albe de la începutul anului…în așteptarea unui somn care nu vrea să se instaleze. Ce-i de făcut în cazul ăsta? Și ce-i de făcut mai ales când știi sigur că va veni mai spre dimineață, cu foarte puțin timp înaintea soneriei alarmei de la deșteptător.

Dar deja, de la o anumită vârstă încolo, știi cum funcționează aceste nopți albe, și nu are nici un sens să încerci să te convingi că dacă începi cu număratul oilor, îți va ieși pasența. Nu, vei începe să numeri oi, iar de la a zecea încolo devii una dintre ele.  Adică pierdută în neantul întunericului, fără nici un drum și fără nici un motiv de a fi încă trează la două dimineața când la 7 ar trebui să sune ceasul.

Așa că, încerci să nu mai fii ridicola conștientă a subconștientul tău, și o lași baltă cu numărătoarea și te pui pe gândit. Dar când rotițele neuronale încep să se pună în funcțiune, nici că mai ai vreo șansă să mai prinzi vreo oră de somn.

Și te gândești, oare cine o fi vinovatul pentru această stare de veghe care nu vrea să mă abandoneze în totalitate? Și începi să faci o retrospectivă superficială a zilei ca să vezi dacă descoperi ceva care să te fi putut afecta emoțional până în punctul de a nu te lăsa să dormi. Nu găsești nimic, și treci la retrospectiva zilei anterioare. Nimic! Și treci la săptămână și dintr-o dată îți dai seama că de fapt … nu e nimic înregistrat în conștiința ta care să îți provoace această noapte. Și totuși, Morfeu nu vine.

Și încerci să te relaxezi, obosită fiind de atâta alergat la orizontală prin întunericul vieții și încerci să îți lași mintea liberă de orice tip de gând, pentru că nu are nici un sens să îi mai dai târcoale, și fără să vrei parcă te scufunzi în lumea onirică. Începi să îți pierzi șirul gândurilor, începi să te simți din ce în ce mai grea, parcă începi să pierzi încet încet controlul propriei minți, amorțeala specifică preinstalării somnului parcă începe să pună stăpânire pe corpul tău, și fără să îți dai seama treci pragul …viselor.

Și când ești cea mai fericită …sună alarma! Deșteptarea, că urmează o altă zi superbă!

Lasă un răspuns